Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
880€

ΑΝΟΙ ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ 8 μέρες

Οργανωμένα Ατομικά Ταξίδια με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Χειμώνας 2020, Καλοκαίρι 2020, Φθινόπωρο 2020,
Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινά από 15-06-2020 έως 10-12-2020 (εκτός περιόδων εκθέσεων & ειδικών γεγονότων),
1η – 2η μέρα: Αθήνα – Ανόι

Αναχώρηση για το Ανόι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ο χρόνος φέρθηκε με επιείκεια στη μαγευτική βιετναμέζικη πρωτεύουσα, διατηρώντας την Παλιά συνοικία, τα μνημεία και την αποικιακή αρχιτεκτονική και αφήνοντας παράλληλα χώρο για τα σύγχρονα επιτεύγματα. Το Ανόι μπορεί να έχει αλλάξει πολλά ονόματα, όπως Θανγκ Λονγκ ή «όρθιος δράκος», αλλά δεν έχει ξεχάσει το παρελθόν του, όπως μαρτυρούν τα αξιοθέατα, το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ και η φυλακή Χόα Λο. Λίμνες, πάρκα, σκιερές λεωφόροι και περισσότεροι από 600 ναοί και παγόδες συμβάλλουν στη γοητεία αυτής της πόλης, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε εύκολα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση κουκλοθεάτρου στο νερο, η οποία είναι μια παραδοσιακή μορφή τέχνης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: Ανόι (Ξενάγηση στην πόλη και τα κυριότερα αξιοθέατα)

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα έχουμε μια υπέροχη πρωινή περιήγηση που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Ανόι. Η πρώτη στάση γίνεται στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν, όπου βρίσκεται ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης του, μέσα σε μια γυάλινη σαρκοφάγο, τοποθετημένη βαθιά στα έγκατα ενός μνημειώδους οικοδομήματος που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος. Συνεχίζουμε προς τον πανέμορφο βοτανικό κήπο του Προεδρικού Παλατιού, για να επισκεφθούμε το ταπεινό σπίτι του Χο Τσι Μιν, μια ταπεινή κατοικία, που χτίστηκε βάσει αγροτικού βιετναμέζικου σπιτιού και όπου ζούσε για τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Θα επισκεφθούμε την Ιερή Παγόδα, χτισμένη από ξύλο πάνω σε μια μονή πέτρινη στήλη, που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με λουλούδι λωτού, ένα σύμβολο καθαρότητας της ψυχής.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε το Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Αυτός ο ναός αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης παραδοσιακής βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής.
Τέλος, θα φτάσουμε στην παλιά συνοικία, η οποία χαρακτηρίζεται από την λίμνη Hoan Kiem, η οποία θεωρείται το κέντρο της πόλης. Περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους στην παλιά συνοικία πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: Ανόι (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα με γεύμα στον κόλπο Χα Λόνγκ)  

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για το Halong Bay, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει οριστεί από την UNESCO το 1994, με σχεδόν 3.000 βραχονησίδες. Κατα την διαδρομή θα περάσουμε από το Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, το λίκνο του Βιετναμέζικου έθνους. Είναι μια πλούσια γεωργική περιοχή,όπου το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι αφιερωμένο στην καλλιέργεια του ρυζιού. Κατά την άφιξη στο Halong, θα ξεκινήσουμε για μια τετράωρη κρουαζιέρα με παραδοσιακά πλοιάρια «σαμπάν» στον μαγευτικό κόλπο. Θαυμάστε το θέαμα που προσφέρουν τα νησιά και οι βραχονησίδες που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα σαν το σώμα ενός δράκου. Τα περισσότερα από τα νησάκια εδώ δεν κατοικούνται, λόγω της έλλειψης καθαρού νερού. Πολλά από αυτα έχουν μεγάλα ονόματα εμπνευσμένα από τα σχήματά τους. Μπορείτε να περιπλανηθείτε για να επισκεφθείτε σπήλαια, για κολύμπι, ή απλά να χαλαρώσετε στο πλοίο. Ένα γεύμα με θαλασσινά σας περιμένει επί του σκάφους. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε οδικώς στο Ανόι. Διανυκτέρευση.


5η μέρα: Ανόι – Σαϊγκόν (Ξενάγηση στην πόλη & τα κυριότερα αξιοθέατα)

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου,μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Σαϊγκόν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ είναι γεμάτη ζωντάνια και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Η πρώην Σαϊγκόν
εντυπωσιάζει με τη γαλλική αποικιακή αρχιτεκτονική και τις φαρδιές λεωφόρους της, παρόλο που έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη της Σαϊγκόν από το παλιό Παλάτι της Επανένωσης, που είδε τόσο την ανάπτυξη της πόλης στην ειρήνη και στον άγριο πόλεμο του Βιετνάμ, μέχρι το τέλος του, τον Απρίλιο του 1975. Συνεχίζουμε για την ήσυχη γαλλική αποικιακή περιοχή με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ και το Παλιό Κεντρικό Ταχυδρομείο. Περπατήστε μέχρι το Δημαρχείο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και από εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε την αγορά Ben Thanh, στην κεντρική περιοχή της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


6η μέρα: Σαϊγκόν (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή με γεύμα στο Δέλτα του Μεκόνγκ)

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και οδική αναχώρηση από την Σαϊγκόν, με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν, για την παλιά ναυτική βάση My Tho, που τώρα είναι μια πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι στο Δέλτα του Μεκόνγκ. Η περιοχή είναι ο τελικός προορισμός του επιβλητικού ποταμού Μεκόνγκ που απλώνεται από το Θιβέτ, και περνά μέσα από την Κίνα, τη Βιρμανία, το Λάος, την Καμπότζη και καταλήγει στο Βιετνάμ. Μια απίστευτα εύφορη περιοχή, προνομιακή για την παραγωγή τροφίμων, οπου παράγεται περίπου το ήμισυ της συνολικής γεωργικής παραγωγής του Βιετνάμ. Η ζωή για τα χωριά της περιοχής περιστρέφεται γύρω από τα ποτάμια και τα κανάλια που απαρτίζουν το δέλτα. Κατά την άφιξη στην My Tho, θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό πλοιάριο μας για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ. Επισκεφθείτε τα τοπικά χωριά της περιοχής και μάθετε περισσότερα σχετικά με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τα έθιμα των ανθρώπων που καλούν το Δέλτα του ποταμού σπίτι τους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, όπου ο οδηγός μας θα μας δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με τα λεπτότερα σημεία της τοπικής κουζίνας και θα μας βοηθήσει να παραγείλλουμε μερικές από αυτές τις λιχουδιές. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε το My Tho για το ταξίδι της επιστροφής προς την Σαϊγκόν. Διανυκτέρευση.


7η -8η μέρα : Σαϊγκόν (Χο Τσι Μίν Σιτι) – Αθήνα

Πρωινό και η μέρα είναι στη διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στη Σαιγκόν. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα.


Παρατηρήσεις

* Τα πακέτα είναι κοστολογημένα σε συγκεκριμένο ναύλο. Στην περίπτωση που δεν προσφέρονται διαθέσιμες θέσεις, στον κοστολογημένο ναύλο, θα υπάρξει η ανάλογη επιβάρυνση για τον επόμενο διαθέσιμο ναύλο.
* Τα πακέτα είναι υπολογισμένα με συγκεκριμένη νομισματική ισοτιμία € - $, η οποία ίσχυε την ημέρα που αναρτήθηκε ο τιμοκατάλογος. Το γραφείο μας, σε περίπτωση που υπάρχει σημαντική
διαφορά στην ισοτιμία έως την εξόφληση του πακέτου, φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τιμής.
* Οι τελικές τιμές των φόρων αεροδρομίων διαμορφώνονται με τη κράτηση των εισιτηρίων.
* Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημέρα αναχώρησης. Για διαβατήρια άλλων χωρών είναι ευθύνη των ταξιδιωτών να ενημερωθούν για τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις.
* Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για ανεξάρτητους ταξιδιώτες με εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με αγγλόφωνες ξεναγήσεις και συνδυάζεται με άλλους ανεξάρτητους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, έχοντας το πλεονέκτημα να μην ακυρώνονται ποτέ οι ξεναγήσεις.
* Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 13.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00 μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων.
* Το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις είναι ενδεικτικά και μπορεί να τροποποιηθούν, χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
* Οι παραπάνω τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων & ειδικών γεγονότων.
* Παραπάνω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε στην Ασία. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποιο άλλο ξενοδοχείο ή διαφορετικός τύπος δωματίου για τα παραπάνω, ζητήστε μας να σας αποστείλουμε την προσφορά μας.


.