Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
225€

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 4 & 5 μέρες

Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη (3 & 4 διαν.) – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα - Βέροια – Νάουσα – Οχυρο Ρούπελ – Σαντάνσκι - Ραψάνη

Είδος: Οδική
Περίοδος: Χριστούγεννα 2018, Πρωτοχρονιά 2019, Θεοφάνεια 2019,
Διάρκεια: 4 & 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 22-12-2018, 23-12-2018, 29-12-2018, 30-12-2018, 03-01-2019,
1. ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση.


2. ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ

Πρόγευμα και εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου το εορταστικό δείπνο με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.


3. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά και για να απολαύσουμε τον περίπατό μας στην όμορφη και πολυσύχναστη παραλία της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βέροια με ελεύθερο χρόνο για καφέ. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Νάουσα. Ελεύθερος χρόνος τόσο για περίπατο στο καταπράσινο Άλσος του Αγίου Νικολάου όσο και για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής, πλάι στο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου το εορταστικό δείπνο με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.


4. ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ιστορικό μνημείο. Μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσης θα πάμε στο μουσείο και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια μέσω Προμαχώνα θα περάσουμε τα Βουλγαρικά σύνορα (απαιτείται ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο), όπου θα έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, για να φθάσουμε στο Σαντάνσκι. Εκεί μπορούμε να ψωνίσουμε αθλητικά, είδη ένδυσης και άλλα, σε χαμηλές τιμές αλλά και να περπατήσουμε στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.


5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΑΨΑΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και επιβίβαση στο πούλμαν για να επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό χωριό την Ραψάνη, τον τόπο που σύμφωνα με την μυθολογία, παραγόταν το νέκταρ των θεών του Ολύμπου. Χτισμένη σε υψόμετρο εξακοσίων μέτρων, η «κυρά του Ολύμπου» επιφυλάσσει στον επισκέπτη μαγευτική θέα που φτάνει ως το Αιγαίο πέλαγος. Θα περιπλανηθούμε στα πέτρινα δρομάκια και θα θαυμάσουμε τα γραφικά σπίτια, τα περίφημα αρχοντικά και την πλατεία με τα μαγαζιά και τα αιωνόβια πλατάνια. Στα ταβερνάκια του χωριού θα γευτούμε το παραδοσιακό ραψανιώτικο κρασί, παρέα με τοπικές νοστιμιές. Το μεσημεράκι αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 4ης ημέρας.
2) Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.