Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
229€

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ (ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 4 μέρες

Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Πέλλας – Θεσσαλονίκη (3 διαν.) - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Άγιος Αθανάσιος – Έδεσσα - Παναγία Σουμελά – Βέροια - Άγιος Νικόλαος Νάουσας - Λουτρά Πόζαρ

Είδος: Οδική
Περίοδος: Χριστούγεννα 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 23-12-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση έχοντας ως πρώτο μας προορισμό τον Αρχαιολογικό Χώρο και το νέο ολοκληρωμένο Μουσείο της Πέλλας, με τα μοναδικά ψηφιδωτά, όπου θα φθάσουμε μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Με την άφιξή μας ξεκινά η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο η οποία θα μας οδηγήσει στο Μουσείο. Ανασυνθέτοντας τα αρχαιολογικά στοιχεία που παρέχονται από τα μνημεία, δίνεται η δυνατότητα κατανόησης των πτυχών της καθημερινής και της δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας. Εν συνεχεία πορεία προς τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο με χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να δούμε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης, τις στολισμένες βιτρίνες που μας προσκαλούν για μια ματιά στα «ενδότερα», την πλατεία Αριστοτέλους φωτισμένη γιορτινά, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα δεκάδες μαγαζάκια με τα εορταστικά δώρα. Η απόλυτη ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα καφέ της πόλης, αλλά και να διασκεδάσουμε το βράδυ στα γνωστά σε όλους μας Λαδάδικα. Διανυκτέρευση.


2. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ

Πρόγευμα και επιβίβαση στο πούλμαν προκειμένου να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και τη μοναδική έκθεση «ο χρυσός των Μακεδόνων», όπου εκτίθενται η μεγαλύτερη συλλογή χρυσών στεφανιών, καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα ευρήματα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και αποτελεί το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Φιλοξενεί μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων και είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του. Συνεχίζουμε για τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), με τα μοναδικά πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια. Σ’ ένα από αυτά θα μπορέσουμε να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά) και να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Έδεσσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Ο διπλός καταρράκτης και ο μεγάλος καταρράκτης “Κάρανος” με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μέτρων σε μια κατάφυτη τοποθεσία με υπέροχη θέα, θα μας εντυπωσιάσουν. Ακολουθεί η πορεία επιστροφής προς Θεσσαλονίκη. Χρόνος στη διάθεσή μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε το εορταστικό δείπνο το οποίο διοργανώνεται στο χώρο του ξενοδοχείου διαμονής μας (προαιρετικό στο Capsis). Διανυκτέρευση.


3. ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Έχοντας απολαύσει το πρόγευμά μας, μέσω μίας μαγευτικής διαδρομής με καστανιές, πεύκα και έλατα θα φτάσουμε στο χωριό Καστανιά και στο πνευματικό κέντρο του ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Βέροια με το μοναδικό ραβανί! Θα επισκεφθούμε την εβραϊκή συνοικία και θα περιηγηθούμε στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης, ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας… το μοναδικό άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας. Μία καταπράσινη έκταση με μεγάλα πλατάνια, την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αράπιτσα. Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την πόλη της Νάουσας, πρόκειται για έναν τόπο ιδανικό για υπέροχες βόλτες και ποικίλες δραστηριότητες, όπου η μικρή τεχνητή λίμνη με τις πέστροφες και τις πάπιες κλέβει τις εντυπώσεις. Χρόνος ελεύθερος για μία όμορφη βόλτα στη λίμνη αλλά και για παραδοσιακό φαγητό με θέα το ποτάμι. Πορεία επιστροφής προς Θεσσαλονίκη. Χρόνος στη διάθεσή σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


4. ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμά μας θα αναχωρήσουμε για τα ξακουστά Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ), με τις ιαματικές πηγές Λουτροθεραπειάς- Ποσιθεραπείας. Θα απολαύσουμε –για όσους ενδιαφέρονται- τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην εξωτερική πισίνα με τα χαλαρωτικά ζεστά νερά, καθώς και τον καφέ μας ή μία ζεστή σοκολάτα σε μία ξεχωριστή τοποθεσία δίπλα στις πηγές. Η Αριδαία, πρωτεύουσα της Αλμωπίας, φημίζεται για τα τοπικά της προϊόντα και τα υπέροχα υφαντά της. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.