Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
259€

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 5 μέρες

Ξάνθη (4 διαν.) - Θεσσαλονίκη – Πομακοχώρια - Φράγμα Θησαυρού Παρανέστι – Δράμα – Ονειρούπολη – Αλεξανδρούπολη – Σουφλί - Πόρτο Λάγος - Λίμνη Βιστωνίδα – Καβάλα - Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας

Είδος: Οδική
Περίοδος: Χριστούγεννα 2018,
Διάρκεια: 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 22-12-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση έχοντας ως αρχικό μας προορισμό τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και τη μοναδική έκθεση «ο χρυσός των Μακεδόνων», όπου εκτίθενται η μεγαλύτερη συλλογή χρυσών στεφανιών, καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα ευρήματα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και αποτελεί το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Φιλοξενεί μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων και είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του. Εν συνεχεία χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας προκειμένου να δούμε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης, τις στολισμένες βιτρίνες που μας προσκαλούν για μια ματιά στα «ενδότερα», την πλατεία Αριστοτέλους φωτισμένη γιορτινά, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα δεκάδες μαγαζάκια με τα εορταστικά δώρα. Η απόλυτη ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα καφέ της πόλης και να γευματίσουμε προαιρετικά. Ακολούθως μέσω Καβάλας θα οδηγηθούμε την Ξάνθη. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.


2. ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΔΡΑΜΑ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και επιβίβαση στο πούλμαν προκειμένου να αναχωρήσουμε για τα Πομακοχώρια. Απομονωμένα και γραφικά, έχουν διατηρήσει τον χαρακτήρα τους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων. Θα φθάσουμε μέχρι τον Εχίνο, όπου γράφτηκε μια σελίδα μοναδικής γενναιότητας και άφθαστου ηρωισμού της νεοελληνικής ιστορίας. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς το Φράγμα Θησαυρού στο Παρανέστι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε όγκο χωμάτινο φράγμα που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα αποτελώντας ένα γιγάντιο υδροηλεκτρικό έργο. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στην όμορφη Δράμα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Διανυκτέρευση.


3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΥΦΛΙ

Μετά το πρόγευμά μας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν έχοντας ως προορισμό μας την Αλεξανδρούπολη. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι ρίχνοντας το φως του σε θάλασσα και στεριά, διατηρεί έως σήμερα τη γοητεία του αρχικού ψαράδικου οικισμού. Αναχωρώντας από την Αλεξανδρούπολη θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς το οποίο και θα επισκεφθούμε εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Επόμενος σταθμός μας «η πόλη του Μεταξιού», το Σουφλί. Απέχει μόλις 500μέτρα από τον ποταμό Έβρο και διατηρεί έως σήμερα πολλά στοιχεία από την περίοδο ακμής του. Στα στενά δρομάκια του οι επισκέπτες συναντούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής. Πορεία επιστροφής προς Ξάνθη. Το βράδυ όλοι μαζί θα απολαύσουμε το εορταστικό μας δείπνο. Διανυκτέρευση.


4. ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΞΑΝΘΗ

Έχοντας απολαύσει το πρόγευμά μας θα αναχωρήσουμε για το Πόρτο Λάγος. Το ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, βρίσκεται σε μία τοποθεσία όπου το πράσινο του δάσους συνδυάζεται με το γαλάζιο της θάλασσας, εκεί που η λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος. Θα επισκεφθούμε το μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Είναι χτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια, το ένα με τον Άγιο Νικόλαο και το άλλο με το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας. Μία ξύλινη γέφυρα συνδέει τα δύο νησάκια μεταξύ τους και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά. Η λίμνη Βιστωνίδα είναι ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και διαθέτει μοναδική ομορφιά και περιβαλλοντική σπουδαιότητα. Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο χλωρίδας και πανίδας. Πορεία επιστροφής προς Ξάνθη. Το βραδάκι θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για μία όμορφη βόλτα στην πόλη. Η «κοσμοπολίτσσα» Ξάνθη θα μας μαγέψει με την Παλιά της Πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια και θα μας εντυπωσιάσει μιας και δύο διαφορετικοί πολιτισμοί μοιάζουν να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται σε κάθε γωνιά της. Διανυκτέρευση.


5. ΚΑΒΑΛΑ – ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για μία ιστορική, πανέμορφη πόλη! Μία πόλη ζωντανή, χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα, γραφική αλλά και σύγχρονη! Το μεσαιωνικό Φρούριό της, στην ακρόπολη της χερσονήσου της Παναγιάς, το μοναδικής αρχιτεκτονικής μνημείο Ιμαρέτ, το γραφικό τοξωτό υδραγωγείο της πόλης «Καμάρες» και τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίρια θα μας εντυπωσιάσουν. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας (Βαπτιστήριο Λυδίας). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύγχρονο μνημείο το οποίο ανεγέρθη το 1974 σε ανάμνηση της βάπτισης, της εμπόρου πορφύρας για τη βαφή υφασμάτων, Λυδίας από τα Θυάτειρα, η οποία το 49-50 μ.Χ. παρακολούθησε το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου και ήταν η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία που βαπτίστηκε χριστιανή. Πορεία επιστροφής προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.