Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
229€

ΣΕΡΡΕΣ - ΜΠΑΝΣΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 4 & 5 μέρες

Σέρρες (3 ή 4 διαν.) - Λίμνη Κερκίνη - Οχυρό Ρούπελ – Μπάνσκο – Σαντάνσκι - Στενά Νέστου – Δράμα – Oνειρούπολη – Σπήλαιο Αλιστράτης - Θεσσαλονίκη

Είδος: Οδική
Περίοδος: Χριστούγεννα 2018, Πρωτοχρονιά 2019,
Διάρκεια: 4 & 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 22-12-2018, 23-12-2018, 29-12-2018, 30-12-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΡΕΣ

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί έχοντας ως προορισμό μας τις Σέρρες. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στην όμορφη πόλη έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, στολισμένη με ωραία κτίρια, μια πόλη με πλούσια ιστορία, προικισμένη με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο εξαιρετικό Philippos Xenia 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


2. ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί προκειμένου να επισκεφθούμε το Οχυρό Ρούπελ. Αποτελεί πλέον κατά κύριο λόγο ιστορικό μνημείο και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από στρατιώτη ξεναγό. Εν συνεχεία θα γνωρίσουμε την υπέροχη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Θα θαυμάσουμε τη θέα και θα φωτογραφίσουμε αρκετά από τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά. Επιστροφή στις Σέρρες και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


3. ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Έχοντας απολαύσει το υπέροχο πρόγευμά μας θα αναχωρήσουμε για το Σαντάνσκι. Μέσω Προμαχώνα (απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο), θα περάσουμε τα σύνορα, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αγορές στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Μετά τις διατυπώσεις, αναχωρούμε για το πασίγνωστο θέρετρο των Βαλκανίων, το Μπάνσκο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Πραγματοποιώντας βόλτα στο ιστορικό του κέντρο του θα καταλήξουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες προκειμένου να δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα η διαδρομή μας συνεχίζεται προς τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς. Σημείο αναφοράς ο αιωνόβιος πλάτανος και η ιαματική βρύση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στις Σέρρες. Το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι μαζί με μουσική και καλό φαγητό όπως απαιτεί η μέρα. Διανυκτέρευση.


4. ΣΤΕΝΑ ΝΕΣΤΟΥ – ΔΡΑΜΑ (ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ)

Σήμερα ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας πραγματοποιώντας μαζί με τον τοπικό μας ξεναγό μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ελληνικής φύσης, παράλληλα με τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος». Εν συνεχεία πορεία προς την πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


5. ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης (έξοδα ατομικά) γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Επόμενη στάση μας η Θεσσαλονίκη, η «Νύμφη του Θερμαϊκού» όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση για καφέ και φαγητό. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να δούμε την πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη γιορτινά και να αγοράσουμε φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος αλλά και πεντανόστιμα τσουρέκια. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνοπτικό 4ήμερο πρόγραμμα: Το πρόγραμμα συμπτύσσεται και δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ.

1η μέρα: Αθήνα – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες
2η μέρα: Μπάνσκο - Σαντάνσκι
3η μέρα: Στενά Νέστου – Δράμα (Ονειρούπολη)
4η μέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.