Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
449€

ΑΛΣΑΤΙΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 4 μέρες

Στρασβούργο (3 διαν.) - Χαϊδελβέργη - Ριμπωβίλ – Ρικβίρ – Κολμάρ – Φρανκφούρτη

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: 25η Μαρτίου 2019,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 22-03-2019,
1. ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Χαϊδελβέργη. Πρωινή επίσκεψη στη συνοικία στην οποία βρίσκονται τα εντυπωσιακά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς τα βορειοανατολικά, περνώντας πάνω από το ζωογόνο ποταμό Ρήνο, φυσικό σύνορο που η Γαλλία και η Γερμανία συχνά παραβίαζαν στη μακραίωνη αντιπαλότητά τους έως το πέρας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη στην Πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη, που είναι χτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Νέκαρ. Επίσκεψη του κάστρου και με τελεφερίκ ( κόστος δεν περιλαμβάνεται) και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολύβουη αγορά της πόλης και το ιστορικό της κέντρο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στην συνέχεια αναχώρηση με προορισμό το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Πρωινή ξενάγηση- απόγευμα ελεύθερο

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη πόλη του Στρασβούργου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Πανοραμική ξενάγηση και στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης θαυμάζοντας τον καθεδρικό ναό Cathedral Notre Dame de Strasbourg (6η υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), το φράγμα Βομπάν, το Palais de l Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.ά. Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» και βόλτα στην πλατεία του επιβλητικού καθεδρικού ναού. Διανυκτέρευση.
Σημείωση: (Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την λειτουργία της Ανάστασης, σας γνωρίζουμε πως υπάρχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Ο αρχηγός θα διερευνήσει την δυνατότητα αυτή και θα σας δώσει οδηγίες).


3. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΜΠΟΒΙΛ - ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη σημερινή μας διαδρομή θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φτάσουμε στο κουκλίστικο Ριμπωβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας «Δρόμο του Κρασιού», επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.


4. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ) - ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό μας την πόλη της Φρανκφούρτης, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν. Είναι η πόλη των εκθέσεων, του Γκαίτε και της Άννας Φρανκ. Άφιξη και γνωριμία με το «Μανχάταν της Γερμανίας», με τους γυάλινους ουρανοξύστες, το ιστορικό κέντρο Ρέμερ και το εμπορικό κέντρο στο Χάουπ Βάχε. Θα δούμε την κρήνη της δικαιοσύνης, τις εκκλησίες των Αγίων Παύλου και Αγίου Νικολάου, τα χαρακτηριστικά σπίτια των Σαξόνων, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου, κτισμένο δίπλα στα ερείπια των Ρωμαϊκών λουτρών. Θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση για την Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές. 2) Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.


.