Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
859€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 8 μέρες

Φρανκφούρτη - Στρασβούργο (2 διαν.) – Κολμάρ – Ρικβίρ – Έγκισαϊμ – λίμνη Τιτι – Φράιμπουργκ - Μέλανας Δρυμός - Χαϊδελβέργη (3 διαν.) - Μπάκαρα - Κόμπλεντς (Κρουαζιέρα Ρήνου) - Μπάντεν Μπάντεν - Ρομαντικός Δρόμος – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Μόναχο (2 διαν.) - Βαυαρικές Άλπεις - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Ομπεραμεργάου - Γκάρμις Παρτενκίρχεν

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Αγίου Πνεύματος 2021, Καλοκαίρι 2021, 15 Αυγούστου 2021, Φθινόπωρο 2021,
Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: 19-06-2021, 26-06-2021, 14-07-2021, 09-08-2021, 22-09-2021,
1. ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν. Είναι η πόλη των εκθέσεων, του Γκαίτε και της Άννας Φρανκ. Άφιξη και γνωριμία με το "Μανχάταν της Γερμανίας", με τους γυάλινους ουρανοξύστες, το ιστορικό κέντρο Ρέμερ και το εμπορικό κέντρο στο Χάουπτ Βάχε.Θα δούμε την κρήνη της δικαιοσύνης, τις εκκλησίες του Αγίων Παύλου και Αγίου Νικολάου, τα χαρακτηριστικά σπίτια των Σαξόνων, καθώς και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου, χτισμένο δίπλα στα ερείπια των Ρωμαϊκών λουτρών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γαλλία και το Στρασβούργο που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ίλ, παραπόταμου του Ρήνου. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό Νότρ Νταμ, τα γραφικά Αλσατικά σπίτια και τις γέφυρες και τη φημισμένη συνοικία της Μικρής Γαλλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΚΒΙΡ - ΕΓΚΙΣΧΑΙΜ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής θα γνωρίσουμε τα εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας, όπως την Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ,παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες!Επισκεπτόμαστε επίσης το Ρικβίρ, με τα παραδοσιακά του σπίτια, και το γραφικό Έγκισχαϊμ, πριν επιστρέψουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.


3. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Στρασβούργο και οδηγούμαστε στις περιοχές του Μέλανα Δρυμού (Schwarzwald). Θα γνωρίσουμε πόλεις και περιοχές του Μέλανος Δρυμού, το δάσος που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις της Βυρτεμβέργης έως τα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας και Γαλλίας. Αναχώρηση λοιπόν για το Τίτιζεε με τη λίμνη, τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο.Κατόπιν συνεχίζουμε για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντραϊζαμ, στην οποία θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου. Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι η γραφική Χαϊδελβέργη,από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


4. ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΚΑΡΑ - ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ (Κρουαζιέρα Ρήνου)

Πρωινή αναχώρηση για το Μπακαρα,του κρατιδίου της Έσσης. Άφιξη και επιβίβαση για την 3ωρη κρουαζιέρα μας με το ποταμόπλοιο (οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν την κρουαζιέρα μπορούν να συνεχίσουν με το πούλμαν μέχρι την πόλη Κόμπλεντς). Άφιξη στην Κόμπλεντς,πόλη χτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον Καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.


5. ΧΑΪΔΕ΄ΒΕΡΓΗ (περιήγηση) - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη της Χαϊδελβέργης, μία από τις πιο αυθεντικά γραφικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Μετάβαση στο επιβλητικό κάστρο, την έδρα των Παλατινών, χτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια, τις εκκλησίες,για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών και στη συνέχεια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά.Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση στη συνέχεια για το Μπάντεν Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο ευπόρων, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κλπ.Βόλτα στην πόλη και επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση


6. ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ - ΜΟΝΑΧΟ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό "Ρομαντικό Δρόμο" για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καθεδρικό ναό . Παραμονή και χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μόναχο.Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση


7. ΜΟΝΑΧΟ (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν,Ομπεραμεργάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη"Ρομαντική Οδό" (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια.Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


8. ΜΟΝΑΧΟ (περιήγηση) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σειρά σήμερα έχει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ.Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


.