Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
425€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΟΔΙΚΩΣ 8 μέρες

Νις (1 διαν.) - Ζάγκρεμπ (2 διαν.) - Σπήλαια Ποστόΐνα – Λιουμπλιάνα – Λίμνες Πλίτβιτσε – Σπλιτ – Τρογκίρ - Ζαντάρ (1 διαν.) - Ντουμπρόβνικ (2 διαν.) - Μπούτβα – Κότορ - Τίρανα (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2019, 15 Αυγούστου 2019, Φθινόπωρο 2019, 28η Οκτωβρίου 2019,
Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: 13-07-2019, 20-07-2019, 27-07-2019, 03-08-2019, 10-08-2019, 17-08-2019, 24-08-2019, 31-08-2019, 14-09-2019, 21-09-2019, 28-09-2019, 12-10-2019, 19-10-2019, 26-10-2019,
1. ΑΘΗΝΑ – NIΣ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για την περιοχή Νις της Σερβίας, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή και τους συνοριακούς σταθμούς για τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων.


2. NIΣ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινή αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε σύντομη στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


3. ΖΑΓΚΡΕΜΠ - (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ - ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ)

Σύντομη περιήγηση - γνωριμία στην πρωτεύουσα της Κροατίας για να δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα και τη Λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου. Αμέσως μετά αναχώρηση για την όμορφη χώρα της Σλοβενίας. Ξεκινάμε τη γνωριμία από την περιοχή Ποστόΐνα και το ομώνυμο σύστημα σπηλαίων που θα επισκεφθούμε, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος άνω των είκοσι χιλιομέτρων. Η ανακάλυψη τους το 17ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Χαρακτηριστικό το τρένο το οποίο διασχίζει μεγάλο μέρος του σπηλαίου και λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορούμε να θαυμάσουμε τις αίθουσες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων μεγεθών και αποχρώσεων. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα. Περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λιουμπλιανίτσα, με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου, πριν καταλήξουμε στην Πλατεία Πρέσερν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ το βράδυ για δείπνο και διανυκτέρευση.


4. ΖΑΓΚΡΕΜΠ - (ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ)

Το οδοιπορικό μας στην Κροατία συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε, ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας. Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σχηματίζεται από ένα σύμπλεγμα λιμνών, ποταμών καταρρακτών και σπηλαίων και καλύπτει επιφάνεια τριακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διάφορα επίπεδα τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη του Ζαντάρ, (παλαιότερη πρωτεύουσα της Δαλματίας) με πλούσια παγκόσμιας σημασίας κληρονομιά, όπου θα θαυμάσουμε, τα ανάκτορα της Ρωμαικής εποχής του 1ου αιώνα, τους μεσαιωνικούς καθεδρικούς ναούς, τείχη που κυκλώνουν την πόλη, βυζαντινούς ναούς της Αγίας Αναστασίας και της Αγίας Τριάδας, ενώ το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, για δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΣΠΛΙΤ - (ΤΡΟΓΚΙΡ – ΖΑΝΤΑΡ)

Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται με επίσκεψη στο μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί) που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ (η άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον) μια πόλη-μουσείο με την πραγματική έννοια της λέξης, χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται υπέροχα παλάτια, αρχοντικά κι εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν από τον ομώνυμο μεγάλο Δαλματό γλύπτη και αρχιτέκτονα που έζησε το 13ο αιώνα. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στο Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Ιστορία σε κάθε βήμα, ηλιόλουστες παραλίες, αλλά και μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη γεμάτη ζωή. Θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού και τη γραφική παλιά πόλη του Σπλιτ, γεμάτη μικροσκοπικά στενάκια, στοές και σκαλάκια. Το βράδυ θα καταλήξουμε στην ευρύτερη περιοχή του Ντουμπρόβνικ για δείπνο και διανυκτέρευση.


6. ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία - ξενάγηση με την πόλη του Ντουμπρόβνικ για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον Πύργο του Ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ που φιλοξενεί και το Βοτανικό Κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.


7. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - (ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ) – ΤΙΡΑΝΑ

Πρόγευμα και επίσκεψη στο γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα, την αρχαία Βουθόη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Η πανοραμική μας διαδρομή από τον Άγιο Στέφανο μας οδηγεί στην αλβανική πρωτεύουσα για δείπνο και διανυκτέρευση.


8. ΤΙΡΑΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Σύντομη περιήγηση - γνωριμία με τα Τίρανα και αναχώρηση για Αθήνα. Η διαδρομή μας μέσω Κακαβιάς – Ιωαννίνων – Ιονίας Οδού,με ενδιάμεσες στάσεις μας οδηγεί το βράδυ στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ορισμένες φορές οι διανυκτερεύσεις του Ντουμπρόβνικ μπορεί να γίνουν στην περιοχή Νέουμ ή Τρέμπινιε.


.