Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
330€

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 4, 5 μέρες

Κάιρο (3 ή 4 διαν.) - Αλεξάνδρεια

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Άνοιξη 2021,
Διάρκεια: 4 και 5 μέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή από 01-02-2021 ως 30-04-2021,
1. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα. Αφού σας καλωσορίσουμε προχωράμε για επιβίβαση και το ταξίδι μας μόλις ξεκινάει. Μετά τη σύντομη πτήση για το Κάιρο στην Αίγυπτο, ακολουθεί άφιξη στο αεροδρόμιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και παραδοσιακό χορό της κοιλιάς.


2. ΚΑΪΡΟ (Ξενάγηση)

Η ημέρα ξεκινά με πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με το περίφημο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου. Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα. Επιβάλλεται μία στάση στα  μοναδικά εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων για να μυηθείτε στην αιγυπτιακή τέχνη. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου για να γευτούμε παραδοσιακά πιάτα. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι και αγορά του Χαν Ελ Χαλίλ. Το υπόλοιπο της ημέρας σας είναι ελεύθερο να το απολαύσετε όπως επιθυμείτε.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


3. ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αφού απολαύσουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στην πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία και το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Για το γεύμα σας επιλέγουμε ένα γνωστό εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


4. ΚΑΪΡΟ

Αφού απολαύσουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, ημέρα ελεύθερη στο Κάιρο για ψώνια, βόλτες ή και για να πραγματοποιήσετε επιπλέον εκδρομές. Σας προτείνουμε επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου τη Μέμφιδα και την Νεκρόπολη Σακκάρας με την αρχαιότερη πυραμίδα. Ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


5. ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Η ημέρα της αναχώρησης έφτασε. Μετά το πρόγευμά μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα αυτήν τη φορά. Αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες για να επιστρέψουμε στη βάση μας. Αποχαιρετάμε την όμορφη παρέα μας και ευχόμαστε να συνταξιδέψουμε στο άμεσο μέλλον σε νέους προορισμούς.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη. Το 4ήμερο πρόγραμμα έχει μία ελεύθερη μέρα λιγότερη.
2) Η ελάχιστη συμμετοχή στα προγράμματα είναι 4-6 άτομα αλλιώς οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στα Αγγλικά και με επιβάρυνση ανάλογα την συμμετοχή.
3) Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη σπαστού κρεβατιού
4) Σε όλα τα ξενοδοχεία μας προσφέρεται πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ. Τα ξενοδοχεία μπορεί να αλλάξουν αλλά χωρίς αλλαγή κατηγορίας.
5) Τα ονόματα των ξενοδοχείων και οι ώρες πτήσεων επιβεβαιώνονται 3 μέρες πριν την αναχώρηση.
6) Οι τιμές είναι υπολογισμένες με τους σημερινούς ισχύοντες ναύλους. Όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες .
7) Αναχώρηση (check out) από τα ξενοδοχεία στις 12:00
8) Η ξενάγηση γίνεται ή από Ελληνόφωνο ξεναγό ή από μεταφραστή ξενόγλωσσου ξεναγού
9) Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το check in
10) Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων (1 ευρώ =1,15δολάρια)
11) Προσοχή απαραίτητα τα διαβατήρια να είναι νέου τύπου.


.