Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
475€

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5 μέρες

Κάιρο (4 διαν.) - Αλεξάνδρεια

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2019, Φθινόπωρο 2019,
Διάρκεια: 5 μέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή από 01-06-2019 ως 30-09-2019 εκτός αργιών,
1. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας.  Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση (Σας προτείνουμε την βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλιάς).


2. ΚΑΪΡΟ

Πρόγευμα και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


3. ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.


4. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ΄Η ΜΕΜΦΙΔΑ – ΣΑΚΚΑΡΑ

Πρόγευμα και επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε την περίφημη αλαβάστρινη σφίγγα και τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ.. Στο απλό πρόγραμμα έχετε την ημέρα ελεύθερη να επισκεφθείτε μέρη που δεν είδατε ή σημεία που σας άρεσαν πολύ! Διανυκτέρευση.


5. ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Ημέρα αναχώρησης. Μετά το πρόγευμά μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα. Αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη.
2. Η ελάχιστη συμμετοχή στα προγράμματα είναι 4-6 άτομα αλλιώς οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στα Αγγλικά και με επιβάρυνση ανάλογα την συμμετοχή.
3. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη σπαστού κρεβατιού
4. Τα ονόματα των ξενοδοχείων και οι ώρες πτήσεων επιβεβαιώνονται 3 μέρες πριν την αναχώρηση.
5. Οι τιμές είναι υπολογισμένες με τους σημερινούς ισχύοντες ναύλους. Όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες .
6. Η ξενάγηση γίνεται ή από Ελληνόφωνο ξεναγό ή από μεταφραστή ξενόγλωσσου ξεναγού
7. Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το checkin
8. Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων (1 ευρώ =1,1 δολάρια).
9. Προσοχή απαραίτητα τα διαβατήρια να είναι νέου τύπου


.