Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
770€

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ 7 & 8 μέρες

Kάιρο (3 ή 4 διαν.) - Αλεξάνδρεια - Κρουαζιέρα Νείλου (3 διαν.)

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2019, Φθινόπωρο 2019,
Διάρκεια: 7 & 8 μέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Τρίτη & Παρασκευή από 01-06-2019 ως 30-09-2019 εκτός αργιών για το 7ήμερο πρόγραμμα, Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή από 01-06-2019 ως 30-09-2019 εκτός αργιών για το 8ήμερο πρόγραμμα,
1. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” στα Σπάτα. Πτήση για το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας.  Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση. (Σας προτείνουμε την βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλιάς).


2. ΚΑΙΡΟ

Πρόγευμα και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


3. ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.


4. ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ

Πρόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν.  Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.  Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες.  Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο.  Κατά την πλεύση μας θα ατενίσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν.   Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.   Διανυκτέρευση.


5. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινή πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξηκαι ξενάγηση στο ναό του θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ.  Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου.  Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.


6. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρόγευμα και ξενάγηση στο πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, το ναό του θεού Χόρους. Πλεύση για το φράγμα της Έσνα.  Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Πλεύση για το Λουξορ.  Διανυκτέρευση.


7. ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ

Πρόγευμα και ξενάγηση στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων όπου υπάρχου περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και εκείνος του ΤουτΑνκΑμόν. Συνεχίζουμε με τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος.  Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους ναούς του Καρνάκ με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη Θεία λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ.  Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση για το Κάιρο.Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.


8. ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ

Ημέρα αναχώρησης. Μετά το πρόγευμά μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα. Αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη.
2. Το 7ήμερο έχει μία διανυκτέρευση λιγότερη στο Κάιρο.
3. Η ελάχιστη συμμετοχή στα προγράμματα είναι 4-6 άτομα αλλιώς οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στα Αγγλικά και με επιβάρυνση ανάλογα την συμμετοχή.
4. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη σπαστού κρεβατιού
5. Τα ονόματα των ξενοδοχείων και οι ώρες πτήσεων επιβεβαιώνονται 3 μέρες πριν την αναχώρηση.
6. Οι τιμές είναι υπολογισμένες με τους σημερινούς ισχύοντες ναύλους. Όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες .
7. Δυνατότητα ξενάγησης στο Αμπού Σίμπελ(από το Ασουάν) με αγγλόφωνο ξεναγό (δηλώσεις μόνο από Ελλάδα)
8. Αναχώρηση (check out) από τα κρουαζιερόπλοια στις 08:00 και από τα ξενοδοχεία στις 12:00
9. Η πλεύση του πλοίου και η διέλευση του φράγματος της Έσνας ρυθμίζονται από τις Αιγυπτιακές αρχές
10. Η ξενάγηση γίνεται ή από Ελληνόφωνο ξεναγό ή από μεταφραστή ξενόγλωσσου ξεναγού
11. Οι αρχές ελέγχου της κυκλοφορίας των πλοίων στον Νείλο προσαρμόζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της κρουαζιέρας.
12. Τα εσωτερικά δρομολόγια για το Ασσουάν & το Λούξορ γίνονται νωρίς το πρωί
13. Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το checkin
14. Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων (1 ευρώ =1,1 δολάρια).
15. Προσοχή απαραίτητα τα διαβατήρια να είναι νέου τύπου


.