Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
799€

ΛΙΜΝΕΣ Β. ΙΤΑΛΙΑΣ – ΝΟΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ 6 μέρες

Μπαβένο (5 διαν.) - Λουγκάνο – Λοκάρνο – Στρέζα – Λίμνη Ματζόρε – Νησιά Μπορομέε – Κόμο – Ζερμάτ – Τορίνο – Μιλάνο

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Αγίου Πνεύματος 2021,
Διάρκεια: 6 μέρες
Αναχωρήσεις: 17-06-2021,
1. ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΟΚΑΡΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για το Λουγκάνο, τη μεγαλύτερη πόλη του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίμνη). Σύντομη περιήγηση και ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sassoin Orselina, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ ́ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για μια παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μικρά γραφικά χωριά, με προορισμό το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε. Το Μπαβένο είναι μια γοητευτική πόλη, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2. ΜΠΑΒΕΝΟ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΟΜΕΕ – ΣΤΡΕΖΑ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Ημέρα αφιερωμένη στη λίμνη Ματζόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούμε από το ξενοδοχείο μας, σε πλοιάριο για βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά. 1η στάση μας η Ιζολα Μάντρε ( το μεγάλο νησί) άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέο, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Επόμενος σταθμός μας η Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέο (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην κοσμοπολίτικη Στρέζα, ένα φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Επιβίβαση στο πλοιάριο μας και αναχώρηση για το 3ο και γραφικότερο νησάκι την Ιζολα ντει Πεσκατόρι. Επίσκεψη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση


3. ΜΠΑΒΕΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΤΡΕΜΕΤΖΟ – ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μιας από τις ομορφότερες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν Ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες «ανακάλυψαν» και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα», έγραψε κάποτε ο Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα έργα του. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Sant’ Abbondio, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει. Συνεχίζουμε για το Τρεμέτζο, απ ́ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.


4. ΜΠΑΒΕΝΟ – TAESCH – ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΖΕΡΜΑΤΤ (ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ) (Περιλαμβάνεται το κόστος του τρένου)

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζέρματ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, φθάνουμε στη διάβαση Σεμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στο Taesch, απ ́ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο θέρετρο Ζέρματ, ένα από τα διασημότερα κέντρα αλπινισμού. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, με θέα το επιβλητικό όρος (και σήμα κατατεθέν) Μάττερχορ. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο για την επιστροφή μας στο Taeschκαι, στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.


5. ΜΠΑΒΕΝΟ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ)

Εκδρομή στο Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Πεδεμόντιου και μεγάλο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του ιταλικού Βορρά. Πόλη πλούσια σε πολιτισμό, παραδόσεις, αξιοθέατα:ξεχωρίζουν το ιστορικό κέντρο, η Piazza Castello με τις καμάρες της, τα αριστοκρατικά καφέ και τα παλάτια των Savoia(επισκέψιμα), η πλατεία Carlo Alberto με το παλάτι Carignano, σήμερα «Μουσείο της Επανάστασης», και την Εθνική Βιβλιοθήκη, η πλατεία Carignano με το ομώνυμο θέατρο και το Αιγυπτιακό μουσείο, 2οστον κόσμο. Θα κατέβουμε την Via Po που οδηγεί στην πλατεία Vittorio Veneto, όλο καμάρες, μπαρ και εστιατόρια, η οποία ανοίγει μπροστά στον Πάδο ποταμό και απέναντι είναι οι λόφοι με τις βίλες, τις εκκλησίες και τα πάρκα. Θα απολαύσουμε μία βόλτα με το πούλμαν πάνω στους λόφους, μέχρι το πανοραμικό σημείο όπου είναι κτισμένη η Βασιλική της Σουπέργκα, ένα από τα πιο ωραία δείγματα του μπαρόκ από τον Φίλιππο Τζουβάρα. Θα δούμε οπωσδήποτε και την Piazza San Carlo με τις κομψές καμάρες, τα καφέ και τα καταστήματα που συνεχίζουν κατά μήκος της οδού Roma. Επιστροφή στο Μπαβένο, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


6. ΜΠΑΒΕΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου –την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ψώνια, καθώς το Μιλάνο είναι συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Αργά το απόγευμα, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
2) Τρίκλινα δωμάτια on request μόνο – Όχι sea view - Μόνο με επιβάρυνση.


.