Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
945€

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ ΟΔΙΚΩΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ & 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12 μέρες

Εν πλω (1 διαν.) - Τιρόλο (1 διαν.) - Μανχάιμ (1 διαν.) - Ίννσμπρουκ – Μονάχο – Κολωνία – Άμστερνταμ (2 διαν.) – Χάγη – Ρόττερνταμ – Βρυξέλλες (3 διαν.) – Λουξεμβούργο – Ζυρίχη – Λουκέρνη – Στρασβούργο (1 διαν.) - ευρύτερη περιοχή Μιλάνου (1 διαν.) - εν πλω (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Φθινόπωρο 2018, 28η Οκτωβρίου 2018,
Διάρκεια: 12 μέρες
Αναχωρήσεις: 05-10-2018, 26-10-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (ΕΝ ΠΛΩ)

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση, μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.


2. ΑΝΚΟΝΑ – ΤΙΡΟΛΟ

Άφιξη στην Ανκονα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της Αιμιλια Ρομανα, προσπερνάμε την Μπολόνια και τη Βερόνα και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των Ιταλοαυστριακών Άλπεων προς Τρεντο και Μπολζανο. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ, διανυκτέρευση.


3. 3. ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΝΧΑΙΜ

Πρόγευμα, σύντομη επίσκεψη στην πόλη του ποταμού Ινν και πρωτεύουσα του Τιρόλο και αναχώρηση για Μάνχαϊμ. Το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, είναι ένας σημαντικός σταθμός της διαδρομής μας, όπου θα έχουμε ανάλογη στάση - επίσκεψη. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μανχαϊμ, για δείπνο και διανυκτέρευση.


4. ΜΑΝΧΑΙΜ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΝ

Ενδιαφέρουσα και η σημερινή διαδρομή με συνεχώς εναλλασσόμενες παραστάσεις. Ένας υπέροχος συνδυασμός από καταπράσινα τοπία και κάστρα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή δίπλα από τον ποταμό Ρήνο, μας οδηγεί στη γερμανική μεγαλούπολη, την Κολωνία. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


5. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΒΟΛΕΝΤΑΜ)

Πρωινό και γνωριμία με τη Βενετία του Βορρά. Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε την πλατεία Νταμ και τα ιστορικά κτίρια τα οποία την περικλείουν, το Παλαιό Δημαρχείο και τη Νέα Εκκλησία, κέντρο προτεσταντισμού της Ολλανδίας, το Νεογοτθικό Κτίριο του Κεντρικού Σταθμού, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την περιοχή Ζορνταν, την πλατεία Βατερλό, την Εβραϊκή Συνοικία, το κτίριο του Νέου Δημαρχείου και της Όπερας. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πόλη, ενώ λίγο αργότερα προτείνουμε προαιρετικά επίσκεψη στον κόλπο Ζανdεr Ζεε και στο πανέμορφο ψαροχώρι, Βολενταμ, για περιπάτους στο γραφικό λιμανάκι, για να θαυμάσουμε τα "κουκλίστικα" σπιτάκια που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


6. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βέλγιο και την πόλη των Βρυξελλών. Η διαδρομή μας ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, αφού περιλαμβάνει δύο σημαντικές επισκέψεις. Πρώτος σταθμός η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, η Χάγη, με το γνωστό σε όλους Διεθνές Δικαστήριο, το Κοινοβούλιο αλλά και το παλαιό Δημαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ, το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τις γέφυρες Villem και Erasmus και τον ποταμό Μαας να δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Συνεχίζουμε μέσω Αντβερπης, για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


7. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και περιήγηση - ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο στάδιο, τη Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, το Γιαπωνέζικο πύργο και την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του Atomium. Συνεχίζοντας από το σύγχρονο προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι "Square du Petit-Sablon" το νέο Δικαστικό Μέγαρο και την περίφημη «Γκραν Πλας». Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.


8. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ

Πρωινό και εκδρομή στην όμορφη πόλη της Γανδης. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι και Πανεπιστήμιο. Συνδέεται από θαλάσσης με το Κανάλι Γάνδη - Τερνέουζεν, διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ακολουθεί επίσκεψη στην Μπρύζ, μια ακόμη ιδιαίτερη βελγική πόλη που κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο, κυρίως στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στα περίχωρα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια που ξεκινούν από τη Βόρεια Θάλασσα, την Οστάνδη και τη Ζέ-Μπρυζ, τα 2 μεγάλα βόρεια λιμάνια του Βελγίου, καταλήγουν στην πόλη της Μπρύζ, σχηματίζοντας πολλά μικρά και μεγάλα κανάλια. Μια πόλη με αρκετούς ναούς, του 15ου και 16ου αιώνα, κυρίως γοτθικού ρυθμού, αλλά και πολλούς πύργους. Στην τεράστια κυκλική κεντρική πλατεία της, το Markt, γεμάτη από καφέ και ρεστοράν, ξεχωρίζουν το παλαιό κυβερνείο και το καμπαναριό - κάστρο του Belfort, ύψους 88 μέτρων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, δείπνο, διανυκτέρευση.


9. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΒΑΤΕΡΛΟ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για Λουξεμβούργο. Η διαδρομή μας από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, διασχίζοντας τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα, προσπερνώντας τη Ναμουρ, μας οδηγεί στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, που διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσα του η ομώνυμη πόλη, με τον καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα και τα Δουκικά ανάκτορα να ξεχωρίζουν. Αποτελεί έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Στρασβούργο, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας, που είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό ΙΛΛ, ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Bas - Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, για δείπνο και διανυκτέρευση.


10. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΙΛΑΝΟ

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του Μελανα Δρυμού και του Γιούρα, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι. Το δρομολόγιο μας ανεβαίνει στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί στη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στην Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης. Στην πόλη της Λουκέρνης φθάνουμε αργότερα για τον απογευματινό καφέ, πλάι στην όμορφη λίμνη με τη σκεπαστή γέφυρα και το Μνημείο των Λεόντων. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί και στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.


11. ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ (ΕΝ ΠΛΩ)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω Μπολονιας για το λιμάνι της Ανκόνας. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.


12. ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε μετά από περίπου τρεις ώρες.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Η διανυκτέρευση στο Τιρόλο πιθανόν να μεταφερθεί στην περιοχή της Βερόνας. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


.