Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
695€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΟΔΙΚΩΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ & 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11 Μέρες

Νις (1 διαν.) - Βουδαπέστη (1 διαν.) - Κρακοβία (2 διαν.) - Άουσβιτς - Σεστόχοβα – Βαρσοβία (2 διαν.) - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Βρότσλαβ (1 διαν.) - Κάστρο Ξιάζ - Μπρατισλάβα (1 διαν.) – Βελιγράδι (1 διαν.) - Σκόπια (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Φθινόπωρο 2018, 28η Οκτωβρίου 2018,
Διάρκεια: 11 μέρες
Αναχωρήσεις: 29-09-2018, 20-10-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ/ΣΕΡΒΙΑ

Αναχώρηση στις 6.00 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας για γεύμα προαιρετικά, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.


2. ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ/ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι προσπερνώντας το Νοβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σεγκετ. Το απόγευμα, το "Παρίσι της Ανατολής", η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας, στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.


3. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ

Μετά το πρόγευμα σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, διανυκτέρευση.


4. ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρόγευμα και γνωριμία με το "στολίδι της Πολωνίας" όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «Μισκεβιτς», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την Εκκλησία της Παναγίας «Mariacki» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγγελονων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Βιστουλα, με τη «Γοτθική Μητρόπολη», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά Αλατωρυχεία Wieliczka για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5. ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Birkenau στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στο Czestochowa, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιασνα Γκορα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνιας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαίρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Το βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


6. ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Το Royal Castle Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη Μπαροκ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος, το πάρκο «Lazienki» από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας και μέσα βρίσκεται το «Παλάτι της Λίμνης» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, στο γκέτο της πόλης, γεύμα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση.


7. ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Wroclaw. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά» μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια, κατά μήκος του ποταμού Οντερ, όπου γύρω του είναι χτισμένη η πόλη, που είχε οριστεί και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.


8. ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε ένα μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης γκαλερί τέχνης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, διανυκτέρευση.


9. ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ακόμη σημαντική πόλη την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε και εδώ την ευκαιρία σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


10. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ

Πρόγευμα, ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για Σκόπια, με ενδιάμεση στάση αλλά και τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνόρων, για να φθάσουμε το βράδυ, στην πόλη των Σκοπίων, για δείπνο και διανυκτέρευση.


11. ΣΚΟΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων. Άφιξη το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Είναι πιθανόν η διανυκτέρευση της Νις να γίνει στο Παρασίν και η διανυκτέρευση των Σκοπίων να γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης


.