Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
545€

ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ 6 μέρες

Βιέννη (2 διαν.) – Μπρατισλάβα – Βιεννέζικα δάση/Μάγιερλινγκ – Μπάντεν – Τσέσκυ Κρουμλόβ – Πράγα (3 διαν.) - Κάρλοβυ Βάρυ

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Αγίου Πνεύματος 2021, Καλοκαίρι 2021, 15 Αυγούστου 2021, Φθινόπωρο 2021, 28η Οκτωβρίου 2021,
Διάρκεια: 6 μέρες
Αναχωρήσεις: 18-06-2021, 04-08-2021, 13-08-2021, 26-08-2021, 25-10-2021, 09-11-2021, 30-11-2021,
1. ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τον διάσημο δρόμο Mariahilfer Strasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg,τα ανάκτορα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.


2. ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ/ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ

Μετά το πρόγευμά μας θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στην Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας,όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πανοραμική ξενάγηση.Θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια, αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα, θα κάνουμε στάση στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το Δημαρχείο, θα εντυπωσιαστούμε από το Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους του, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία με τη γαλαζωπή απόχρωση. Ελεύθερος χρόνος για να «χαθούμε»στα κατηφορικά δρομάκια της πόλης με τα γραφικά μαγαζάκια, τις ρουστίκ τσαγερί αλλά και τις μοντέρνες παμπ.Στη συνέχεια,θα αναχωρήσουμε για τα περίχωρα της Βιέννης και τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα επισκεφτούμε την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, για θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Επιστροφή στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.


3. ΒΙΕΝΝΗ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρόγευμά μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Πράγας, μέσα από μια όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από τη Βιέννη. Στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα,στο Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία,όπως και η Πράγα, είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας,όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια,αναχωρούμε με προορισμό την Πράγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.


4. ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία,γνωστή λουτρόπολη λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.ά. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.


5. ΠΡΑΓΑ

Η σημερινή μας βόλτα ξεκινάει από τη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας,που απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στη Βασιλική του Αγ. Γεωργίου. Συνεχίζουμε με το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα),μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στη συνέχεια,θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από τηγραφική γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων»,καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγησή μας ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πόλη. Προαιρετικά,για όποιους επιθυμούν,μπορούν να επιλέξουν κρουαζιέρα στον ποταμό Βολτάβα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Πράγα από μια άλλη άποψη. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.ά., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!


6. ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερο πρωινό στην Πράγα. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Βιέννη, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


.