Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
795€

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΠΑΣΧΑ 6 μέρες

Ελσίνκι (1 διαν.) – εν πλω (1 διαν.) - Στοκχόλμη (3 διαν.)

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Πάσχα 2019,
Διάρκεια: 6 μέρες
Αναχωρήσεις: 26-04-2019,
1. ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το Ελσίνκι, την «Κόρη της Βαλτικής». Κάντε μια βόλτα στην περιοχή Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια. Απολαύστε το δείπνο σας σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο Ελσίνκι.


2. ΕΛΣΙΝΚΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΕΝ ΠΛΩ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και check out. Ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι (Kauppatori), τον ορθόδοξο ναό Uspenski, την Πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Sibelius, την περίφημη εκκλησία των βράχων (Temppeliaukio). Μετά την ξενάγηση μετάβαση στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο που κάνει το ταξίδι για Στοκχόλμη, μια πραγματικά όμορφη εμπειρία! Τακτοποίηση στις καμπίνες. Προτείνουμε να καθίσετε σε ένα από τα αναπαυτικά σαλόνια ή καταστρώματα του πλοίου και να απολαύσετε τη διαδρομή. Διανυκτέρευση εν πλω σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα.


3. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρόγευμα στο πλοίο και άφιξη στη Στοκχόλμη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και το μεσημέρι ξεκινάμε για μια πρώτη ξενάγηση για να ανακαλύψουμε τις όμορφες γωνιές της πόλης. Αργότερα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Δημαρχείο (Stockholms Stadshus) της πόλης, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Διανυκτέρευση στην Στοκχόλμη.


4. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρόγευμα και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη Στοκχόλμη. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από την Παλιά Πόλη (Gamla Stan), με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό Παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό.  Θα περιηγηθούμε στα στενάκια και θα περάσουμε από το μεγαλόπρεπο και ένα από τα μεγαλύτερα Παλάτια της Ευρώπης. Το απόγευμα για τους λάτρεις των μουσείων, η Στοκχόλμη διαθέτει πάνω από 70. Ένα από αυτά είναι το Vasamuseet, με το εντυπωσιακό αυτοκρατορικό πολεμικό καράβι Vasa, το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης μετά από 333 χρόνια. Επίσης, η Galleri Asplund, όπου εκτίθενται μακέτες από τις δημιουργίες του διάσημου Σουηδού αρχιτέκτονα Michael Asplund. Μια διαδρομή με το μετρό, το οποίο συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της πόλης, είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε.
Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε επίσης τους κήπους του Μίλλες (Millesgården), με τα όμορφα γλυπτά του Σουηδού καλλιτέχνη. Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία, αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Φωτογραφίας (Fotografiska), το οποίο φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Διανυκτέρευση.


5 ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρόγευμα και προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Uppsala – Sigtuna. Επιβιβάζεστε σε πούλμαν για την μεταφορά σας στην Ουψάλα. Η πόλη με το τεράστιο αστεροσκοπείο, το διάσημο πανεπιστήμιό της και τον μεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Περιηγηθείτε στην πόλη και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να  επισκεφθείτε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας, τη Sigtuna, με έτος ίδρυσης το 960 μ.Χ. Στην περιήγησή σας θα δείτε το μικρότερο Δημαρχείο της Σουηδίας, το Μουσείο με την ιστορία του χωριού και τη λίμνη Μalaren, η οποία περνάει μέσα από το χωριό. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα το καφέ της θείας Brum ή όπως είναι στην τοπική διάλεκτο, ‘’Τant  Burns Kaffestuga’’, το οποίο λειτουργεί από το 1600 και προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας. Επιστροφή στη Στοκχόλμη. Το απόγευμα αξίζει μια επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο Skansen, που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Διανυκτέρευση.


6. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.


.