Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
855€

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΤΟΣΚΑΝΗ – ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΕ 7 μέρες

Ρώμη - Σπολέτο - Περούζτια (1 διαν.) - Ασσίζη - Αρέτσο - Φλωρεντία (3 διαν.) - Μονταλτσίνο - Μοντεπουλτσιάνο - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Τσίνκουε Τέρρε - Λούκα (2 διαν.) - Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας - Πόρτο Φίνο - Ραπάλο - Πίζα

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Αγίου Πνεύματος 2021, Καλοκαίρι 2021, 15 Αυγούστου 2021, 28η Οκτωβρίου 2021,
Διάρκεια: 7 μέρες
Αναχωρήσεις: 19-06-2021, 10-07-2021, 29-07-2021, 05-08-2021, 14-08-2021, 28-08-2021, 26-10-2021,
1. ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, το Σπολέτο. Εκεί λαμβάνει χώρα μία από τις σπουδαιότερες γιορτές τέχνης και μουσικής στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων (Festival dei Due Mondi). Άφιξη και ξενάγηση στο Σπολέτο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, η οποία είναι μία πόλη - κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του ΆνωΤίβερη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια


2. ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΣΣΙΖΗ - ΑΡΕΤΣΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινός περίπατος στο ιστορικό της κέντρο της Περούτζια για να δούμε την Πλατεία της 4ης Νοεμβρίου με τη φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου, τομέγαροΠριόριτου11ου αιώνα, κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ασίζη τη γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου... Άγιου Φραγκίσκου. Ο Άγιος Φραγκίσκος, που είναι ο κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη «Ο φτωχούλης του Θεού», είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Η Ασίζη απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες καταφθάνουν προσκυνητές απ’ όλη της Ιταλία για να επισκεφτούν τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριες του Αγίου Φραγκίσκου. Στους δύο αυτούς ναούς βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων αντίστοιχα. Εμείς θα επισκεφτούμε τους δύο ναούς και θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά της πόλης. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφτούμε και το ερημητήριο ντέλε Καρτσέρι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ασίζης πάνω σε έναν απότομο δασώδη γκρεμό στο όρος Σουμπάζιο. Στις σπηλιές του γκρεμού αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες. Εκεί βρίσκεται και ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Φραγκίσκο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η οικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.


3. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση & Πινακοθήκη Ουφίτσι)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με τον καλύτερο τρόπο, με μια επίσκεψη στην πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, τα Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής φλωρεντιανών, βενετσιάνων και φλαμανδών καλλιτεχνών του μεσαίωνα και της αναγέννησης που ανήκαν στη συλλογή των Μεδίκων. Έπειτα θα κάνουμε μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, που σε κάθε σημείο της κρύβει και μία υπέροχη ιστορία. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία και στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Πόντε Βέκκιο, τη γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.


4. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (ΜΟΝΤΕΠΟΥΛΤΣΙΑΝΟ, ΜΟΝΤΑΛΤΣΙΝΟ) - ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριάτης περιοχής. Πρώτη στάση μας το γραφικό Μονταλτσίνο. Πρόκειται φυσικά για ένα οινοπαραγωγό χωριό, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο περίφημο κρασί της περιοχής, το Brunello di Montalcino. Θα κάνουμε μία βόλτα μέσα στο χωριό, με τα μεσαιωνικά παλάτσο, όπως το Πιέρι και θα ξεναγηθούμε στο κάστρο του, τη Φορτέτσα ντι Μονταλτσίνο αλλά και στους όμορφους νεοκλασικούς ναούς του. Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του,θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια και θα φτάσουμε στο άλλο διάσημο χωριό της Τοσκάνης, το Μοντεπουλτσιάνο. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν. Ακολουθεί επίσκεψη στη Σιένα και στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο–μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη.Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία


5. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ - ΛΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος,ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.Ακολουθεί η ιστορική πόλη-λιμάνι Λα Σπέτσια (La Spezia) απ ́όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στα κρεμαστά χωριά Πόρτο Βένερε, Φετσάνο και Λε Γκράτσιε. Τα χωριά αυτά κλείνουν τον περίφημο Κόλπο των Ποιητών, που δεν είναι άλλος από τον Κόλπο της Λα Σπέτσια ο οποίος πήρε αυτή την ονομασία λόγω πολλών διάσημων ποιητών που βρέθηκαν εκεί, και εμπνεύστηκαν από την ομορφιά του. Ο κόλπος έχει πολλά σπήλαια, στα οποία κάθονταν και έγραφαν οι ποιητές που περιηγούνταν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα. Δύο από αυτούς ήταν και ο Λόρδος Βύρων και ο Πέρσι Σέλεϊ, οι οποίοι πήγαν εκεί επειδή γνώριζαν ότι είχαν προηγηθεί ο Δάντης και ο Πετράρχης. Θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας στην Ιταλική Ριβιέρα. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα αποβιβαστούμε στη Βερνάτσα και από εκεί με το τοπικό τρένο θα μεταβούμε στη Μαναρόλα. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, με την εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας στο χωριό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το τοπικό τρένο, στη Λα Σπέτσια, ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην ιταλική φύση. Στη Λα Σπέτσια θα συναντήσουμε τον οδηγό μας που θα μας μεταφέρει στη Λούκα, σε μία ακόμη θαυμαστή και διάσημη πόλη της Τοσκάνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση στη Λούκα.(Σημείωση: ο χρόνος παραμονής μας σε κάθε στάση θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των πλοιαρίων και των τραίνων).


6. ΛΟΥΚΑ - ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΗΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑΣ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ - ΡΑΠΑΛΟ

Στο επίκεντρο της περιήγησής μας σήμερα είναι οι ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας.Άφιξη στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας (Santa Margherita Ligure), το παλιό Πόρτο Ναπολεόνε, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο του δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα. Επιστροφή στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, όπου θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη Λούκα. Στη διαδρομή μας όμως θα κάνουμε μία στάση στο παραθαλάσσιο Ραπάλο. To Ραπάλο είναι ένα ακόμη περίφημο ιταλικό θέρετρο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στους πλούσιους Ιταλούς, όσο και στην διεθνή διανόηση των αρχών του 20ου αιώνα. Ο Νίτσε και ο Έζρα Πάουντ, μεταξύ άλλων, έζησαν, εμπνεύστηκαν και έγραψαν σε αυτό το γραφικό χωριό. Διανυκτέρευση στη Λούκα.


7. ΛΟΥΚΑ - ΠΙΖΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μεταφορά στην Πίζα Ξενάγηση στην πόλη, με τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Ιταλίας και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπολόνια από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής γεμάτοι με αλησμόνητές εμπειρίες. (Αν υπάρχει χρόνος θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη)


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.


.